Naujienos

Tradicinis keturioliktasis bėgimas „Laisvės taku 2023“

Gegužės 19 dieną Šimkaičiuose vyko generolo Jono Žemaičio 114-osioms gimimo ir 70-osioms suėmimo metinėms skirtas tradicinis keturioliktasis bėgimas „Laisvės taku 2023“.

11 km trasą nuo Generolo Jono Žemaičio vadavietės iki Šimkaičių Jono Žemaičio pagrindinės mokyklos stadiono šiemet išbandė 44 bėgikai. Į startą stojo mūsų mokyklos dvi komandos (16 mokinių), Veliuonos Antano ir Jono Juškų gimnazijos jaunųjų šaulių dvi komandos (11 gimnazistų) ir svečiai iš Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos. Šiemet atvyko 5 kariūnų komanda. Dar 12 bėgikų pasiryžo bėgti individualiai.

Rezultatai buvo fiksuojami komandiniame bėgime ir individualiai trijose amžiaus grupėse: 1 grupė iki 14 metų, 2 grupė nuo 14 iki 17 metų, 3 grupė virš 17 metų. 26 bėgusiems pavyko sėkmingai įveikti visą 11 km distanciją.

Amžiaus grupėje iki 14 metų nugalėtoju tapo mūsų mokyklos šeštokas Eligijus Jukna. Antrą vietą užėmė penktokas Airidas Girdžius, trečias atbėgo mūsų mokyklos trečiokas Talechas Agajevas.

Amžiaus grupėje nuo 14 iki 17 metų nugalėtojais tapo taip pat mūsų mokyklos mokiniai. I vietą skyrėme dviem mokiniams, kurie finišavo kartu, tai dešimtokas Pijus Karlikauskas ir aštuntokas Karolis Petrauskas, II vietą užėmė aštuntokas Deimantas Kalėda, o III vieta atiteko aštuntokui Modestui Adomaičiui.

Suaugusiųjų amžiaus grupėje (virš 17 metų) nugalėtoju tapo Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnas Justas Budrikas. Justas tapo ir absoliučiu šio bėgimo nugalėtoju, finišo liniją kirto pirmas, distanciją nubėgo per 42 minutes ir 11 sekunčių. Taip pat kariūnui Mantui Dobrovolskiui atiteko trečia vieta. Tarp jų įsiterpė ir II vietą užėmė individualiai bėgęs Arūnas Valuckis.

Susumavus ir suskaičiavus reitingo balus, paaiškėjo laimėjusios komandos. Nugalėtojais tapo Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos komanda. II vietą užėmė mūsų mokyklos II-oji komanda, kurią sudarė mokiniai nuo 14 iki 17 metų. III vieta atiteko mūsų mokyklos I-ajai komandai, kurią sudarė mokiniai iki 14 metų.

Šių metų bėgimas bei visa šios dienos programa buvo skirta Generolo Jono Žemaičio 114-osioms gimimo ir 70-osioms suėmimo metinėms paminėti. Renginys prasidėjo istorijos pamoka aktų salėje. Jono Žemaičio dukterėčios Kotryna Buono ir Ana Luisa Monse bei žurnalistė ir fotografė iš Italijos Marina Macri vedė pamoką „Jonas Žemaitis – žmogus, stipriau už viską mylėjęs Lietuvą“.

Po to renginio dalyviai ir bėgikai išvyko prie Jono Žemaičio žeminės. O nedalyvaujantys bėgime (dauguma pradinių klasių mokiniai su mokytomis) žygiavo nuo mokyklos iki paminklo žuvusiems už Lietuvos laisvę, kur padėjo gėlių, pagerbė žuvusius į grįžo atgal į mokyklą.

Sulaukus visų laimingai sugrįžusių bėgikų į mokyklą, mokyklos aikštyne tęsėsi šventinė programa. Edukacinę programą: ginklų parodą ir šaudymo varžybas pristatė Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos atstovai. Keletą sveikinimo žodžių tarė Šimkaičių seniūnijos seniūnas Sigitas Vaitekūnas ir Jurbarko politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Jurbarko skyriaus pirmininkė Irina Pažereckienė, kuri mokyklos direktorei padovanojo knygų ir įteikė padėką. Meninę programą parodė mokyklos mokinių parengtas pasirodymas (vadovė muzikos mokytoja metodininkė Renata Girdzijauskienė).

Bėgimo nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis, diplomais ir medaliais, o nelaimėję, bet įveikę 11 km trasą – medaliais ir padėkomis už dalyvavimą.

Po apdovanojimų visi vaišinosi kareiviška koše.

Foto Ingridos Parnarauskienės mokyklos facebook paskyroje: 1 dalis čia..., 2 dalis čia..., 3 dalis čia...

Foto Agnės Bosaitės mokyklos facebook paskyroje čia...

Statistika

Straipsnių peržiūrėjimai
1303009

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 24 svečiai (-ių) ir narių nėra

Jūs esate čia: Pradžia Sveiki atvykę į naują svetainę Tradicinis keturioliktasis bėgimas „Laisvės taku 2023“