Naujienos

Neapykantos kalba pradinėse klasėse: įveikime žaismingai su My Kind Voice programėle

Dauguma vaikų naudojasi mobiliaisiais telefonais, kompiuteriais, žaidžia įvairius žaidimus, taip pat nemažai laiko praleidžia socialiniuose tinkluose. Birželio 5 dieną 3–4 klasių mokiniams pravesti praktiniai užsiėmimai „Neapykantos kalba pradinėse klasėse: įveikime žaismingai“ su interaktyvia programėle My Kind Voice.

Vaikai sėkmingai parsisiuntė programėlę, susikūrė savo „monstriuką“ ir keliavo į namus. Namuose monstriukas kartu su šeimos nariais ieško atsakymų į klausimus: kaip tu jautiesi naudodamasis socialiniais tinklais? Kokio tavo šeimos taisyklės susijusios su technologijomis? Kaip tu jautiesi girdėdamas malonius žodžius? Kaip saugiai pereiti negražių ir gražių žodžių labirintą? Kaip elgtis susipykus su draugu?

Sekanti užduotis kelionė į mokyklą. Mokinio sukurtas „monstriukas“ kartu su draugais mokykloje mokysis apie: „Neapykantos kalbą; Gražius žodžius skirtus draugui; Saugumo internete patarimus; Užkoduotas žinutes; Pralinksminančias veiklas; Emocijų įvardijimą; „Gero draugo“ formulę“.

Deja, labai dažnai vaikai internete susiduria su patyčiomis ar įvairiomis neapykantos kalbos formomis. Svarbu suvokti situaciją ir padėti vaikams susitvarkyti, ugdyti atsparumą, tinkamai elgtis prieš elektronines patyčias.

Informacija ir foto soc. pedagogės Linos Švilpienės mokyklos facebook paskyroje čia...

Statistika

Straipsnių peržiūrėjimai
1302852

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 24 svečiai (-ių) ir narių nėra

Jūs esate čia: Pradžia Sveiki atvykę į naują svetainę Neapykantos kalba pradinėse klasėse: įveikime žaismingai su My Kind Voice programėle